Wat twee weken nog relevant was rondom het werken in teams, lijkt nu even niet zo relevant meer is. We zitten in een collectief overleven. Hoe zal het met iedereen in de zorg zijn? Wij kunnen ons voorstellen dat mensen worstelen met zaken en tegelijkertijd hun rug recht moeten houden en sterk moeten zijn. Wij willen vanuit MariekeWerkt iets doen en bieden daarom vanaf nu GRATIS online coaching voor teams en individuen in de zorg.

Niet durven uit te spreken

Gisteren had ik een manager van een ziekenhuis aan de telefoon. Ik vroeg haar hoe het ging. Ze vertelde me dat een medewerker van een ander team haar in vertrouwen verteld had dat ze heel bang is en haar werk eigenlijk niet goed uit kan voeren nu met (de komst) van meer Corona patiënten. De medewerker durft het niet met haar collega’s en direct leidinggevende te bespreken.

Trots en wrang tegelijkertijd

Dit verhaal raakte me. We zijn met zijn allen trots op de zorgprofessionals. Zorgprofessionals die tegelijkertijd ‘s avonds thuiskomen en zien dat de groenten uit de schappen van de winkel verdwenen zijn. Die met een hoge werkdruk en spanning te maken hebben. Die zich mogelijk afvragen of ze zelf nog gezond zijn en blijven, laat staan hun gezin. En die niet weten wat er elke dag weer op het pad komt. 

Coaching van teams, managers en zorgmedewerkers

Wij willen als MariekeWerkt ons steentje bijdragen, maar dan wel vanuit wie wij zijn en waar wij goed in zijn. We begeleiden in onze programma’s coaches, teams met werkdruk en ook hoe met verzuim en inzetbaarheid om te gaan. We hebben ervaring met het online werken omdat onze programma’s (gedeeltelijk) Online aangeboden worden. Daarom willen wij voor de komende periode een luisterend oor bieden voor teams en voor managers en individuele medewerkers uit de zorg. We willen steunen daar waar het kan en doen dat geheel op vrijwillige basis. 

We willen hiermee graag dichtbij blijven. Zijn daar waar het gebeurt, waar het soms lastig wordt en waar behoefte is aan steun. Dit doen we op basis van vertrouwelijkheid.

Het maakt niet uit met welke vragen je zit:

  • Wil je even stoom afblazen?
  • Ben je angstig en zoek je naar oplossingen?
  • Willen jullie als team een Online moment om ervaringen uit te wisselen en te weten wat iedereen nu bezighoudt/ nodig heeft?
  • Wil je als directeur/ manager dat we even met je meedenken in de strategie of wil je gewoon ‘even leeglopen?’

Wat te doen?

Twijfel niet en neem jezelf serieus! Stuur een email naar info@mariekewerkt.nl

Marieke Wilke of Joris Veldmaat neemt meteen contact met je op, zodat je de dag zelf of de dag erna (afhankelijk van wat jou goed uitkomt) met hen contact hebt. Het kan eventueel ook in de avond.

Je kunt in je mail aangeven als je een voorkeur hebt voor een van de twee. Marieke Wilke werkt al jaren als coach/veranderkundig adviseur in de zorg. Joris Veldmaat werkt al jaren als manager/coach in de zorg. 


Meer over MariekeWerkt

Ben je geïnteresseerd in het Programma Gezondheid & Verzuim voor Team? Of wil je meer weten over MariekeWerkt?

Naar programma