Het antwoord ligt in de organisatie zelf

MariekeWerkt gaat ervan uit dat organisaties en teams veel kennis en kwaliteiten hebben om een ontwikkeling door te maken. Zo denken we dat het beheersbaar maken van verzuim en de inzetbaarheid van teams grotendeels uit de organisatie zelf moet komen. De kennis om antwoorden te zoeken en te vinden is veelal aanwezig binnen de organisaties zelf. Met het in beperkte mate aanreiken van methoden, spellen en programma’s proberen we de eigen kracht van organisaties en teams te stimuleren.

Wetenschappelijk onderzoek als uitgangspunt

Alles wat we doen is evidence based. De programma’s van MariekeWerkt zijn het resultaat van de inzichten en ervaringen uit verschillende onderzoeken. Deze onderzoeken vonden plaats bij organisaties die kampen met vraagstukken omtrent zelfstandige de teams, verzuim en gezondheid. Hierbij keken wij naar de ontwikkeling van inzetbaarheid en verzuim bij zelfstandige teams. Alle programma’s zijn getest en doorontwikkeld.

Wat wil MariekeWerkt?

MariekeWerkt wil bijdragen aan het vergroten van het vermogen van organisaties en teams om succesvol te zijn. Dit doet zij door het ontwikkelen van programma’s die samen met de markt getest worden op effectiviteit. Het meer beheersbaar krijgen van verzuim door het bekrachtigen van teams is daar een voorbeeld van. Onze programma’s voor teamleden, HR/management en directies gaan altijd uit van zelfredzaamheid en het vergroten van vaardigheden. Op een manier die makkelijk in te passen is binnen de organisatie. Wij streven ernaar om met minimale middelen een maximaal resultaat te behalen. Dus geen tijdrovende heisessies met vage uitkomsten. Onze aanpak biedt vaardigheden die meteen toepasbaar zijn binnen de organisatie.

Team MariekeWerkt

Het team van MariekeWerkt  bestaat uit veranderkundigen, trainers en assistenten. Maak hier even kennis.

Even voorstellen

Marieke Wilke

Onderzoeker en interventiekundige in organisaties

Marieke doet al jarenlang onderzoek naar teamwerk. In 2000 promoveerde zij op een studie over samenwerking in (zelfsturende) teams. Zij is founder en mede-eigenaar van MariekeWerkt. Marieke doet onderzoek, ontwikkelt programma’s en begeleidt organisaties in het Sociaal Domein bij verandervraagstukken.

Karin Castelijn

Veranderkundig adviseur

Karin is veranderkundig adviseur en mede-eigenaar van MariekeWerkt. Zij ontwikkelt programma’s en begeleidt teams en coaches. Ook adviseert zij organisaties in het Sociaal Domein bij verandervraagstukken.

Joris Veldmaat

Ontwikkelaar

Joris is adviseur, interimmanager en projectmanager binnen WMO, GGZ, WLZ, OGGZ en jeugdzorg. Hij heeft ruime ervaring op de werkvloer en in diverse managementfuncties. Joris is mede-eigenaar van MariekeWerkt.

Claire Boldewijn

Digitale rots in de branding

Claire is onze digitale rots in de branding. Zij verzorgt de online trainingsomgeving van onze programma’s.

Pauline Kort

Backoffice & online marketing

Pauline is verantwoordelijk voor onze frontoffice. Zij doet ook de online marketing.

Roeland Grip

Trainer & coach

Roeland is trainer en coach. Hij begeleidt teams en coaches. Roeland is ook trainingsacteur.